Pompele de căldură M-TEC.
Căldură și energie pentru viitor.

Alege și tu calitatea și fiabilitatea la superlativ. Cu ajutorul cunoștințelor noastre și experienței noastre acumulate din cele peste 12.000 de lucrări de instalații doar în ultimii patru ani, exploatăm resursele regenerabile pentru locuința ta.
Economic și sigur. Zi de zi. 365 de zile pe an.

Pompele de căldură M-TEC.

Sisteme eficiente pentru toate sursele de energie.

Modul de funcționare a pompei de căldură M-TEC

În principiu, pompa de căldură funcționează asemenea unui frigider: aceeași tehnică, doar utilizarea este inversă. Pe partea sursei de energie (solul, apa sau aerul), pompa de căldură preia căldura la o temperatură joasă și o degajă la o temperatură mai ridicată pe partea circuitului de încălzire.

Remarcabil la pompa de căldură M-TEC este eficiența. Cu ajutorul tehnicii speciale de vaporizare directă, pompa de căldură transformă un kilowatt-oră de curent în cinci kilowați-oră de energie termică, adesea chiar mai mult. În comparație cu sistemele convenționale de încălzire, acest lucru înseamnă costuri de funcționare mult mai reduse. Așadar, cu aceste pompe de căldură vei economisi energie, însă fără a face compromisuri. Aceste sisteme termice îți oferă căldura de care ai nevoie și nu mai trebuie să îți faci griji în legătură cu modul de încălzire a locuinței tale. Pompele de căldură M-TEC sunt produse de o calitate superioară de care te vei bucura mult timp, oferindu-ți căldura de care ai nevoie.

Pompele de căldură folosesc energia solară înmagazinată în sol. Această energie solară este disponibilă în orice moment. Fie noapte sau zi, vară sau iarnă, chiar la infinit, pentru că aceasta se regenerează mereu. Așadar, dacă optezi pentru o pompă geotermală spre exemplu, te poți bucura de o eficiență anuală dovedită de 5,81 COP, pe care te poți baza generații la rândul. Dacă ai un spațiu limitat, poți să alegi pompa de căldură pentru ape freatice și ai parte de temperatura ambientală pe tot parcursul anului. Dacă încă nu ești convins, citește articolul nostru 10 mituri despre un sistem de încălzire cu pompe de căldură pentru a-ți clarifica toate îndoielile despre eficiența acestui sistem.

Sursa de energie – sonda de adâncime cu CO2

Sonda de adâncime cu CO2 de la M-TEC, patentată de M-TEC. În prezent, aceasta este cea mai eficientă formă de utilizare căldurii geotermale. Căldura din adâncimea pământului se ridică la suprafață fără costuri și fără o pompă de circulație. Acest lucru este foarte avantajos, deoarece, la adâncimi de 80 de metri, temperatura rămâne constantă la aproximativ 13° C.

Spre deosebire de alte surse de energie, cum ar fi aerul, aici temperatura este complet independentă de condițiile meteo și de schimbarea anotimpurilor. Ceea ce îi conferă unicitate acestui sistem este faptul că solul se regenerează permanent chiar și atunci când pompa de căldură este în repaus. Acest lucru este posibil deoarece agentul de lucru, și anume dioxidul de carbon, este autocirculant.

Această sondă geotermală poate fi folosită și în zone cu ape freatice protejate de lege și nu este nevoie de pompă de circulație, astfel vei economisi în plus și în ceea ce priveste consumul de electricitate.

Află mai multe despre pompa de căldură geotermală cu sondă de adâncime cu CO2

Sursa de energie – soluția glicolată la foraje de adâncime

În cazul sondelor geotermale, o soluție antiîngheț – soluția glicolată – circulă într-un circuit închis printr-o conductă din material plastic.
O sondă geotermală necesită, astfel, doar o suprafață mică de teren. Deoarece de la o adâncime de 10 metri în jos, temperatura rămâne aproximativ constantă pe parcursul întregului an și nu depinde astfel de variațiile sezonale de temperatură, sonda geotermală este o soluție eficientă în special la temperaturile joase din timpul iernii. Vara, acestea se pretează excelent la răcirea casei.

Lungimea necesară a sondei și, prin urmare, adâncimea forajului sunt determinate de necesarul de căldură al clădirii și de conductivitatea termică a subteranului. Pentru o locuință unifamilială nouă, aceasta este de 120 metri.
Află mai multe despre pompa de căldură cu soluție glicolată

Sursa de energie – colectorii de suprafață

Solul pe care se află căminul tău este un furnizor gratuit și o sursă inepuizabilă de energie. Prin soare, ploaie și energie geotermală, grădina ta se reîncarcă mereu asemenea unui acumulator de energie, fiind disponibil an după an în mod gratuit.

Colectorii de suprafață lucrează cu un sistem tubular orizontal similar încălzirii în pardoseală, pozat în serpentine la o adâncime de aproximativ 1,3 metri. Suprafața de colectare depinde de necesarul de căldură al clădirii și de conductivitatea termică a solului. Pentru o locuință unifamilială nouă aceasta este de 1,5 ori suprafața încălzită. Tehnica de vaporizare directă este cu 20% mai eficientă decât colectorii obișnuiți de suprafață.

Află mai multe despre pompa de căldură cu soluție glicolată

Sursa de energie – aerul

Pompele de căldură aerotermale captează energia pentru încălzirea căminului tău din aerul din mediul înconjurător.

Acestea se utilizează în special atunci când instalarea pompelor de căldură geotermale nu este posibilă respectiv rentabilă din punct de vedere economic. Coeficientul de performanță a pompei de căldură aerotermale depinde în mare măsură de temperatura aerului exterior (cu cât mai mare, cu atât mai bine).

Află mai multe despre pompa de căldură aerotermală 

Sursa de energie – apele freatice

Atunci când pânza freatică se află la o adâncime adecvată poți să exploatezi o excelentă sursă de căldură. Temperatura este constantă între 7 și 12° C.

Datorită acestei temperaturi constante a apei freatice poți să obții cei mai buni coeficienți de performanță chiar și la temperaturi exterioare foarte scăzute. Cele două puțuri nu necesită mult spațiu, fiind astfel ideale pentru terenuri mici. Cu acest sistem, poți să te bucuri nu doar de încălzire, ci și să utilizezi pompa de căldură pentru răcire. Astfel vei avea o temperatură ambientală placută și pe timp de vară. Răcirea se realizează prin același sistem ca și încălzirea. Căldura extrasă din locuință este transferată apei din pânza freatică prin intermediul pompei de căldură.

Află mai multe despre pompa de căldură pentru ape freatice

Sursa de energie – coșurile geotermale

Aceste coșuri de energie geotermală – colectori în spirală pentru adâncimi mici – reprezintă cea mai nouă metodă de captare a energiei geotermale pentru încălzire și răcire.

Acestea sunt alternativa la forajele de adâncime atunci când necesarul termic este redus sau acolo unde nu a fost obținută autorizația pentru forări la adâncime. În combinație cu pompa noastră de căldură UrbanECO WPS26 este nevoie de doar 3 coșuri geotermale și, prin urmare, de o suprafață de teren de aproximativ 130 de metri pătrați.

Află mai multe despre pompa de căldură cu coșuri geotermale

AUTOREGLAREA
INTELIGENTĂ A PUTERII

Invertorul pompei de căldură M-TEC adaptează energia de alimentare la necesarul efectiv al locuinței tale. Astfel, eficiența este sporită cu până la 20%. Mai mult, datorită numărului redus al ciclurilor de pornire, durata de viață a compresorului este prelungită.

INTERNET INSIDE

Cu ajutorul acestei funcții, poți să îți controlezi pompa de căldură de pe telefonul mobil, tabletă sau de pe calculator. Dacă la un moment dat se întâmplă ca pompa de căldură să nu funcționeze în mod optim, instalatorul selectat este notificat în mod automat grație acestei tehnologii.

INTEGRAREA
SISTEMELOR EXTERNE

Grație controlului inteligent al pompelor de căldură de la M-TEC este posibilă integrarea cu panouri fotovoltaice, solare și cu sistemul de management al locuinței.

 

 

Interconectarea simplă și eficientă

Cu unitatea de comandă de la M-TEC, ai la dispoziție un adevărat talent în comunicare. Aceasta se adaptează în mod inteligent la necesitățile tale și îți maximizează economiile.

Prin reglarea sofisticată de la M-TEC, în primă fază se utilizează curentul generat în regim propriu prin panourile fotovoltaice pentru încălzirea și răcirea locuinței. Autoreglarea turației pompei de căldură se adaptează automat capacității instalației fotovoltaice. Astfel, electricitatea gratuită generată cu fotovoltaicele poate fi utilizată în cele mai bune condiții pentru încălzirea locuinței, pentru prepararea apei calde și pentru apa din piscină.